Rýže jasmínová
Typická asijská dlouhozrnná rýže, která se pěstuje v Thajsku a pro východní kuchyni je nepostradatelná. Patří mezi druhy rýže, které více lepí - hodí se tak hlavně k jídlům s omáčkou. Díky jemné chuti a květinovému aroma se hodí i pro úpravu na sladko.
Je velmi důležité ji před vařením důkladně propláchnout. Nejlepší úprava jasmínové rýže je v páře, popřípadě metodou takzvané absorpce, kdy musíte přesně vyměřit množství vody v poměru k rýži, která se všechna vsákne. Doporučuje se jeden díl rýže na dva díly vody. Jasmínové rýži prospěje, když ji poté, co je uvařená na skus, stáhnete z plotny a necháte pod pokličkou (nejlépe v peřinách) 20 minut dojít.
Kategorie: | Obiloviny a výrobky z nich |
---|
SLožení: 100% rýže jasmínová bílá
Země původu: Vietnam
Nutriční hodnoty na 100g:
Energie | 1465 KJ/ 350 kcal |
Tuky | 0.8 g |
Sacharidy | 81 g |
Bílkoviny | 5 g |
Vláknina | 2 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.