Rýže jasmínová

Typická asijská dlouhozrnná rýže, která se pěstuje v Thajsku a pro východní kuchyni je nepostradatelná. Patří mezi druhy rýže, které více lepí - hodí se tak hlavně k jídlům s omáčkou. Díky jemné chuti a květinovému aroma se hodí i pro úpravu na sladko. 

Je velmi důležité ji před vařením důkladně propláchnout. Nejlepší úprava jasmínové rýže je v páře, popřípadě metodou takzvané absorpce, kdy musíte přesně vyměřit množství vody v poměru k rýži, která se všechna vsákne. Doporučuje se jeden díl rýže na dva díly vody. Jasmínové rýži prospěje, když ji poté, co je uvařená na skus, stáhnete z plotny a necháte pod pokličkou (nejlépe v peřinách) 20 minut dojít. 

Můžeme doručit do:
6.2.2023
Skladem (>5 kg)
75 Kč / kg

Složení: 100% rýže jasmínová bílá

Země původu: Vietnam

 

Nutriční hodnoty na 100g:

Energie 1524 KJ/ 365 kcal
Tuky 0.8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 79 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 8,4 g
Vláknina 0,7 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

ZDRAVÍ Z PŘÍRODY s.r.o.

Chmelnická 194

760 01 Zlín