Pohanka
Pohanka je velmi specifická svou chutí. Buď ji milujete nebo ji nemůžete ani cítit Pokud patříte k druhé skupině, zkuste používat alespoň pohankovou mouku, abyste nepřišli o všechno zdravé, co tato rostlina nabízí.
Je vhodné pohanku vařit co nejkratší dobu, aby si uchovala co nejvíce prospěšných látek. Pokud ji třeba dáváte do polévky jako zavářku, přidejte ji až ke konci vaření. Já ji zaliji vroucí vodou, nechám pod pokličkou klidně i 20 minut a pak přidám na závěr jakéhokoli vaření. Znamená to sice o jeden hrnec k umytí navíc, ale za ty benefity to stojí ☺
Kategorie: | Obiloviny a výrobky z nich |
---|
Složení: 100% pohanka, může obsahovat stopy lepku
Země původu: Rusko
Nutriční hodnoty na 100g:
Energie | 1532 KJ/ 366 kcal |
Tuky | 3.7 g |
Sacharidy | 72 g |
Bílkoviny | 13 g |
sůl | 0 g |
vláknina | 4 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
ZDRAVÍ Z PŘÍRODY s.r.o.
Chmelnická 194
760 01 Zlín