Mouky

Bez práce nejsou koláče a koláče nejsou bez mouky :) mouka je pro pečení a teplou kuchyni prostě základ. Může se mlít z každé obiloviny, pseudoobiloviny, dokonce i z luštěnin, ořechů nebo semen. Tu svou si tak najde určitě každý :) 

V obsahu vitamínů, minerálů vede jednoznačně celozrnná mouka. Při její výrobě se nijak neodděluje obal zrna, klíček a bílý moučný vnitřek obilky. Proto bychom se měli snažit do stravy zařadit co nejvíce celozrnných potravin. Přesto nezatracujme úplně ani bílou mouku. Pro malé děti a osoby trpící záněty střev je vhodnější právě ta bílá. Nebojme se je tedy kombinovat, experimentovat s jejich poměry při pečení a ani zkoušet dosud nepoznané druhy. Třeba sušenky z kokosové mouky jsou naprosté nebe v hubě :) A abychom se zbavili obalů u hotových výrobků z mouky, zkusme si umíchat těsto na tortilly, placky či wrapy z kukuřičné, rýžové nebo jáhelné mouky! Úspěch je zaručen, planeta ušetřena a radost stoupá do výšin :)