Mandle loupané

Mandle jsou plody stromu zvaného Mandloň. Lze je najít i u nás, i když se častěji pěstují jako stromy okrasné. Mandle jako takové se používaly ve staročeské kuchyni docela běžně. Jsou velmi výživné - jsou totiž zdrojem vitaminu E, B2 a biotinu. Také minerálů - manganu, hořčíku, vápníku, draslíku, selenu a železa. Obsahují 50% zdravých tuků, které nás chrání před civilizačními nemocemi. Také hodně vlákniny a antioxidantů.  

Mandle chrání naše klouby, zuby, srdce a cévy, zlepšují stav pleti, vlasů a nehtů. Umí podpořit tvorbu mateřského mléka a zatočit  s nespavostí, bolestí hlavy či neurózami. Mají protirakovinné účinky. Uklidňují kašel a astma. 

Pro lepší stravitelnost je můžete také opražit nasucho a smíchat s oblíbeným kořením. Nebo zkuste uzené mandle z naší nabídky! Mleté mandle můžete použít do studené i teplé kuchyně. Nahradit nimi třeba část mouky při pečení, zahustit kaši nebo je použít jen jako posyp hotových pokrmů. 

Můžeme doručit do:
7.12.2021
Skladem (> 5 kg)
340 Kč / kg

Nutriční hodnoty na 100g:

Energie 677 kcal
Tuky 63 g
Sacharidy 8.7 g
Bílkoviny 21 g
Vláknina 12 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.