Lněné semínko
Doslova poklad ve spíži, to je lněné semínko. Len se v naší zemi pěstoval od pradávna, jde tedy o plodinu, která je nám velmi blízká. Pozitivní vliv na naše zdraví má také vysoký obsah vlákniny.
Lněné semínko je vždy potřeba pořádně rozkousat, aby se do těla dostaly všechny jeho benefity - pohodlnější variantou proto může být konzumace mletého lnu. Ale pozor! Mletý len snadno podléhá žluknutí, proto jej skladujte v lednici a namelte si vždy jen tolik, kolik v nejbližších dnech spotřebujete.
Len se používá do pečiva do ovesných kaší, můžete jej přidat třeba i do bramboráků nebo zapečených jídel. Lze jej použít i jako náhradu vejce v pečení, tzv. lněné vejce: 1 polévková lžíce mletého lnu a 2 polévkové lžíce vody necháme nabobtnat a zgelovatět.
Kategorie: | Ořechy, plody, semena |
---|
Složení: Lněné semínko zlaté
Země původu: Kazachstán
Nutriční hodnoty na 100g:
Energie | 2238 KJ/ 534 kcal |
Tuky | 42,2 g |
z toho nasycené MK | 3,7 g |
Sacharidy | 29 g |
z toho cukry | 1,6 g |
Bílkoviny | 18,3 g |
sůl | 0,03 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ze zdravé výživy snad všichni známe značku Natural Jihlava. Mají kvalitní a výborné produkty.
Kontaktní adresa:
Natural Jihlava JK s.r.o
Humpolecká 286/28
586 01 Jihlava
info@naturaljihlava.cz