Kukuřičný škrob
Kukuřičný škrob se získává z kukuřičného zrna. Používá se k zahušťování pokrmů, asi nejznámější je jeho použití v asijské kuchyni. Je zdravější než škrob bramborový, protože na rozdíl od něj neobsahuje jed solanin - toxický alkaloid. Ten se nachází například ve vyklíčených bramborách, které už nejsou vhodné ke konzumaci. Zatěžuje trávení.
Zkuste jej použít i při přípravě dezertů, na zahuštění nepečených moučníků. Například podušená jablka se skořicí, zahuštěná trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě, vám vytvoří pevnou, jakoby pudinkovou vrstvu na dort. Nebo si umíchejte domácí pudink ze škrobu, kakaa a sirupu!
Kategorie: | Dochucovadla, sůl a koření |
---|
Složení: Kukuřičný škrob
Země původu: ČR
Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota | 1513kJ/356kcal |
Tuky | 0,60g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 88,00g |
z toho cukry | <0,50g |
Vláknina | |
Bílkoviny | <0,50g |
Sůl | 0,18g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ze zdravé výživy snad všichni známe značku Natural Jihlava. Mají kvalitní a výborné produkty.
Kontaktní adresa:
Natural Jihlava JK s.r.o
Humpolecká 286/28
586 01 Jihlava
info@naturaljihlava.cz