Kešu
Kešu ořechy jsou plody stromu ledvinovníku. Tradičně se používaly hlavně v Indii, dnes jsou už běžné i u nás. Mají velký obsah nenasycených mastných kyselin.
Díky své lahodné, jemné máslové chuti se hodí do krémů. Rozmixované s vodou a ochucené tak, jak máte krémy rádi :) podle množství použité vody pak získáte buď máslo nebo smetanu, kterou můžete použít třeba do omáček. Opražené a umixované s lahůdkovým droždím a trochou soli se kešu používá jako vegan verze parmazánu.
Kategorie: | Ořechy, plody, semena |
---|
Složení: Oříšky KEŠU
Země původu: Vietnam
Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota | 2317 kJ / 553 kcal |
Tuky | 43,85 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 30,19 g |
z toho cukry | 5,91 g |
Vláknina | 2 g |
Bílkoviny | 18,22 g |
Sůl | 0,012 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
ZDRAVÍ Z PŘÍRODY s.r.o.
Chmelnická 194
760 01 Zlín