Karobový prášek
Karob, neboli svatojánský chléb, je plod stromu Rohovníku. Jsou to delší lusky plné semen. Na plodech si pochutnával údajně už svatý Jan, odtud také označení svatojánský chléb. Suché lusky se rozemelou a tak vzniká prášek, který si můžete běžně koupit.
Makrobiotika jej doporučuje jako náhradu kakaa. Je totiž výživnější, přirozeně sladký a neobsahuje kofein. Má taky méně tuku. Přesto chuťová podobnost je věcí názorů. Vyzkoušejte sami a uvidíte, zda vám zachutná stejně jako kakao.
Kategorie: | Dochucovadla, sůl a koření |
---|
Složení: Sušený karobový prášek odtučněný
Země původu: Španělsko
Nutriční hodnoty na 100g:
Energie | 1428 kJ / 341 kcal |
Tuky | 0,4 g |
Sacharidy | 80 g |
Bílkoviny | 5 g |
Vláknina | 11 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ze zdravé výživy snad všichni známe značku Natural Jihlava. Mají kvalitní a výborné produkty.
Kontaktní adresa:
Natural Jihlava JK s.r.o
Humpolecká 286/28
586 01 Jihlava
info@naturaljihlava.cz