Jáhly
Jáhly, neboli loupané proso, byly odpradávna běžnou součástí jídelníčku Slovanů. Dokonce z nich vařili pivo a pálili kořalku ☺
Jáhly obsahují vlákninu a nenasycené mastné kyseliny. Jsou přirozeně bezlepkové.
Před samotným vařením je vhodné jáhly spařit horkou vodou, klidně i několikrát. Nebudou pak hořké. Vaří se cca 15 minut v poměru jeden díl jáhel na dva díly vody. Pokud je chcete sypčí, vody trochu uberte, pokud na kaši, vody naopak přidejte.
Kategorie: | Obiloviny a výrobky z nich |
---|
Složení: jáhly (loupané proso) 100%
Země původu: EU
Nutriční hodnoty na 100g:
Energie | 1523 KJ/ 360 Kcal |
Tuky | 3,2 g |
z toho nasycené mastné kys. | 0,3 g |
Sacharidy | 70 g |
z toho cukry | 0,5 g |
Bílkoviny | 11 g |
Vláknina | 3 g |
Sůl | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
ZDRAVÍ Z PŘÍRODY s.r.o.
Chmelnická 194
760 01 Zlín