Hrách zelený, celý
Hrách je typicky česká luštěnina, u nás vždy hojně pěstovaná i používaná. Byl součástí svátečních jídel o vánocích i velikonocích. Byl také populárním postním jídlem. Dnes znovu ožívá jeho použití v kuchyni. A pokud byste rádi vyzkoušeli něco echt tradičního, tak doporučujeme Pučálku. Naklíčený hrách osmažte na tuku dle vlastního výběru, osolte a opeřete. Jakmile je hrách opečený do křupava, máte hotovo. V jednoduchosti tohoto jídla je ukrytá síla chuti, vyváženosti i síla živin.
Můžete ho použít k přípravě hrachové polévky nebo kaše. Můžete ho také přidat do polévek s dalšími luštěninami nebo použít na přípravu různých pomazánek, pokrmů a salátů. A hlavně! Celý hrách lze snadno klíčit a dostat tak do těla veškerou sílu celé rostliny se spoustou prospěšných enzymů.
Návod k přípravě: hrách namočte alespoň na 4 hodiny, poté vařte v nové vodě 40 - 60 minut.
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota | 293 kcal |
Tuky | 1.3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 61 g |
z toho cukry | 4.5 g |
Bílkoviny | 23 g |
Sůl | 0.01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
ZDRAVÍ Z PŘÍRODY s.r.o.
Chmelnická 194
760 01 Zlín