Hrách zelený, celý

Hrách je typicky česká luštěnina, u nás vždy hojně pěstovaná i používaná. Byl součástí svátečních jídel o vánocích i velikonocích. Byl také populárním postním jídlem. Dnes znovu ožívá jeho použití v kuchyni. A pokud byste rádi vyzkoušeli něco echt tradičního, tak doporučujeme Pučálku. Naklíčený hrách osmažte na tuku dle vlastního výběru, osolte a opeřete. Jakmile je hrách opečený do křupava, máte hotovo. V jednoduchosti tohoto jídla je ukrytá síla chuti, vyváženosti i síla živin. 

Můžete ho použít k přípravě hrachové polévky nebo kaše. Můžete ho také přidat do polévek s dalšími luštěninami nebo použít na přípravu různých pomazánek, pokrmů a salátů. A hlavně! Celý hrách lze snadno klíčit a dostat tak do těla veškerou sílu celé rostliny se spoustou prospěšných enzymů. 

Návod k přípravě: hrách namočte alespoň na 4 hodiny, poté vařte v nové vodě 40 - 60 minut.

 

Položka byla vyprodána…
Objednáno
40 Kč / kg
Kategorie: Luštěniny
Položka byla vyprodána…

Nutriční hodnoty na 100g:

Energetická hodnota  293 kcal
Tuky 1.3 g
   z toho nasycené mastné kyseliny 0.1 g
Sacharidy 61 g
   z toho cukry 4.5 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 0.01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

ZDRAVÍ Z PŘÍRODY s.r.o.

Chmelnická 194

760 01 Zlín